مفصل من الأخبار

Öncü olmak bazı gelenekleri sürdürmektir

 

13

OCAK 2014

Baba pazarda salça sattı 5 kardeş 3 fabrikayla 55 milyon liraya çıktı

Gaziantepli İbrahim Halil Kozlu’nun 30 yıl önce pazarda salça satarak başlayan ticaretini, 5 oğlu büyüttü. Gaziantep, İzmir ve Balıkesir’de 3 fabrika sahibi olan Fahrettin, Hasan, Mustafa, Hanefi ve Bilal Kozlu kardeşler, Öncü Salça’nın cirosunu 2009’da krize rağmen büyüttü ve 55 milyon liraya çıkardı.

Content for class "currentlyimage" Goes Here

Antidepresivos Sin Receta Médica

https://es.antidepressantswithoutprescription.com

Antidepresivos son medicamentos utilizados para tratar los trastornos depresivos. Son recetados por médicos y pueden ser de gran ayuda para aquellos que sufren de depresión. Sin embargo, en algunos países, es posible encontrar antidepresivos sin receta médica. Esto ha generado controversia ya que estos medicamentos pueden tener efectos secundarios y no deben ser tomados sin la supervisión adecuada de un profesional de la salud. Es importante tener en cuenta que cada individuo es único y lo que funciona para una persona puede no funcionar para otra. Por lo tanto, es crucial buscar el consejo de un médico antes de comenzar cualquier tratamiento con antidepresivos.

vioft2nnt8|2030AE9A13CB|oncusalc_17122013_website|tbl_news|newscontent|0xfdfff207000000004002000001000b00

GAZİANTEP, İzmir ve Balıkesir’deki kendi fabrikalarında Öncü markasıyla biber ve domates salçası üretimi yapan Acemoğlu Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd., 2009’da krize rağmen cirosunu bir önceki yıla göre artırdı ve 45 milyon liradan 55 milyon liraya çıkardı. Üretime ilk kez 1998’de Gaziantep yöresinin biber salçasını geleneksel yöntemlerin dışında fabrika ortamında üreterek başladıklarını söyleyen Bilal Kozlu, bu üretimin başarısı sayesinde işlerin hızla büyüdüğünü, 2000’de domates salçası üretmek için de domatesin merkezi konumundaki İzmir’de fabrika yatırımı yaptıklarını söylüyor. "Biz 5 kardeşiz. Fahrettin, Hasan, Mustafa, Hanefi ve Bilal" diye söze başlayan Bilal Kozlu, babası İbrahim Halil Kozlu’nun 30 yıl önce pazarda salça satarak esnaflığa adım attığını söylüyor. Kozlu, şöyle devam ediyor: "Babamız, muhtelif üreticilerden salça alır satardı. Bizler de onun evlatları olarak büyüdükçe ona yardım etmeye başladık ve yanında bu ticarete destek olduk. 20 yıl kadar 'pazarda salça satışı’ devam etti. Bir aşamadan sonra artık birikimimiz olmuştu ve işlerin büyümesi gerekiyordu. Başkalarının ürettiği salçalarda da çok sıklıkla kalite sorunu başgösteriyordu."

1998’de hem başkalarının ürettiği salçalardaki kalite sorununu çözmek, hem de işlerini uzmanlaştıkları salçada büyütmek için imalata girme kararı aldıklarını söyleyen Bilal Kozlu, "Bu iş için 'ya imalat yapacağız ya da işi bırakcağız’ dedik. Sonunda birikimlerimizi değerlendirip 1998’de ilk imalata başladık. Gaziantep 2. Organize’de biber salçası imalatıyla yola çıktık. Ev tipi biber salçası Gaziantep yöresine hastır ve genellikle evde üretilip tüketilirdi. Biz bunun için bir tesis kurduk."

Domates için Tire’ye

2000 yılında da domates salçası üretimine başladıklarını anlatan Bilal Kozlu, "Biz salçada en iyi üretici olma vizyonuyla yürüyorduk ve doğal olarak domates salçası da üretmeliydi. Bunun için de domatesin merkezi konumundaki bir bölgeye İzmir Tire’ye yatırım yaptık. Tire’de yüksek teknolojiyle yılda 20 bin ton domates salçası üreten bir tesisimiz oluştu. Bu tesiste de biber salçası üreteceğiz" diyor. Kozlu, 3 yıl önce de Gönen’de yıllık 3 bin ton üretim kapasiteli bir salça fabrikası aldıklarını belirtiyor.

Biber salçamızı önce Gaziantepliler onayladı

BİLAL Kozlu, ilk başta Gaziantep’in geleneksel biber salçasını bir fabrika ortamında üretmenin 'lezzet’ açısından riskli olabileceğinden endişe ettiklerini söylüyor ve şöyle konuşuyor: "İlk üretim çıktığında 'acaba fabrikasyon biber salçası Gaziantepli hemşerilerimizce sevilecek mi’ diye çok merak etmiştik. Çünkü damak tadı çok önemli. Bu yüzden fabrikamızın kapısını ardına kadar hemşehrilerimize açtık ve hemşerilerimiz geldiler gördüler. Üretim ortamını çok beğendiler çünkü çok hijyen bir üretim sözkonusu. Gaziantepli bu ürüne 'güzel olmuş’ dedikten sonra hiç komukuz kalmadı. Zaten biber salçası meselesinde makinelerimizi de kendimiz tasarladık ve ürettirdik. Bir üründe üretim sürecine göre makinelere hakim olmak çok önemlidir. Bizce her sanayici kullandığı makineyi çok iyi bilmeli. Halen de biber salçamız yöresel bir ürün ama ulusal ve küresel oldu. Şu anda biber salçası ihracatımızın yüzde 60’ını Avrupa Birliği ülkelerine yapıyoruz. İmalatın her safhasında bizler oluyoruz. Biber salçasından sonra domates salçasını da biraz farklı yaptık. Daha kıvamlı, daha koyu bir salça çıktı ortaya. O üründe de bölge insanımızın damak tatından hareket ettik. Salçada daha alacağımız çok yol var."

5 kardeş işbölümü yaptık sezonda 500 kişi çalışıyor

BİLAL Kozlu, 5 kardeş olmanın büyüme ve yönetim için avantaj olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Ben ve Hanefi Gaziantep’te merkezdeyiz. Fahrettin Bey İzmir’deki tesisimizi ve operasyonumuzu yönetiyor. Hasan Gönen’le, Mustafa ise ihracat ve yeni pazarlarla ilgileniyor. Bizim ilk ihracatımız da Almanya’ya olmuştu ve şu an 15 ülkeye ihracatımız var. Üretimimizin yüzde 30’luk kısmını ihraç ediyoruz. Bizde üretim sezonu 7 ve 10’uncu ay arasıdır ve bu dönemde 500 kişiye kadar iş imkanı sağlıyoruz. Daimi istihdamımız 100 kişi civarında."

Bu Haber İçin Yorumlarınız