Salçanın yüzeyi neden kararır?vioft2nntf|1030AE9A13CBtbl_faqcategory_ques|stitle
vioft2nnt8|0030AE9A13CB|oncusalc_17122013_website|tbl_faqcategory_ques|stitle|70825F80-1D67-4760-A213-F30D41BE6BC2
Salça, hava ile temas ettiği takdirde yüzey kısmı Maillard (kahverengileşme) reaksiyonu sonucunda zamanla kararacaktır. Bu reaksiyon pekmez, reçel, ekmek vs birçok gıdanın oluşumunda meydana gelen ve ürüne kahverengini veren reaksiyondur. Eğer salçanızın kararmasını istemiyorsanız üzerine sıvıyağ dökerek hava ile temasını kestiğiniz takdirde bu kararmayı önleyebilirsiniz. Yeni alacağınız ürünlerde ise pet ambalajlar yapısı gereği hava aldığı için yüzeyinde bir miktar kararma olması normaldir ancak bu durum cam kavanoz ve teneke kutu ambalajlarda görülmez.