-
Briks ne demektir? Salçanın briksi kaç olmalıdır?
Briks suda çözünen kuru madde miktarı demektir. Yani salçanın katılık derecesini gösterir. Salçanın briksi en düşük 28 – 30 briks aralığında olmalıdır. Ev tipi salçalar daha yoğun kıvamlıdır ve 32 – 34 brikstir.
-
Açıkta satılan, ev yapımı salçalar güvenli midir?
Bu tür ürünlerin sıkı bir denetimi olmadığı için genellikle hijyenik olmayan ortamlarda üretilen bu salçaların içerisine bilinçsiz ve orantısız şekilde katkı maddeleri ve hile amaçlı birçok yabancı madde konulabilmekte ve halk sağlığı tehlikeye sokulmaktadır. Açıkta üretilen salçalar yerine düzenli olarak denetime tabi tutulan, gıda mühendisleri tarafından hijyenik ortamlarda, kontrollü bir şekilde üretilen salçaları tercih etmenizi tavsiye ederiz.
-
Salçada görülebilen siyah nokta şeklindeki lekeler nedir?
Domatesin yeşil kısımlarının üretim sırasında sıcaklık etkisiyle kahverengileşmesi sonucu bu lekeler oluşur. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği yönetmelikler çerçevesinde 1 gram salçada maksimum 2 adet siyah leke görülmesine izin verilmiştir.
-
Çölyak hastaları Öncü salça ve nar aromalı sos tüketebilir mi?
Bilindiği üzere çölyak hastaları gluten yani buğday proteini içeren gıdalar tüketemezler. Öncü salça ve nar aromalı soslarımızda buğdaydan elde edilen hiçbir madde kullanmadığımız için içerisinde gluten bulunmamaktadır. Yani çölyak hastaları da Öncü markalı salça ve nar aromalı sos ürünlerimizi güvenle tüketebilirler.